ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОРУМ В БУРГАС – КАКВО Е БЪДЕЩЕТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И КАК ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ ЩЕ ПРОМЕНИ СЕКТОРА

12 април

ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОРУМ В БУРГАС – КАКВО Е БЪДЕЩЕТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И КАК ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ ЩЕ ПРОМЕНИ СЕКТОРА

Бургас се превърна в център на просветата и събра на едно място десетки експерти, за да обсъдят развитието на образователната система в България. Форумът е част събитията, включени в платформата за граждански диалог „Европа в нашия дом“ и се проведе в Експоцентър Флора, чиято зала се оказа тясна за присъстващите.

Специално за дискусията в морския град пристигнаха евродепутатът Асим Адемов, министърът на образованието Красимир Вълчев, народните представители от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Диана Саватева и Галя Желязкова. Във форума се включиха и кметовете на Бургас – Димитър Николов, на Поморие – Иван Алексиев, на Приморско – Димитър Германов, на Малко Търново – Илиян Янчев, ректорите на двата бургаски университета – „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова, както и на Бургаския свободен университет проф. дпн Галя Христозова. Присъстваха още заместник областните управители проф. Севдалина Турманова, Владимир Крумов, началникът на Регионалното управление на образованието Виолета Илиева, кметове и общински съветници, представители на висши учебни заведения, на училища, детски градини и други институции, които работят в образователната сфера.

В рамките на форума бяха дискутирани националните и местните политики в сферата на образованието.

„Идеята на днешната среща е преди всичко да се превърне в ползотворна дискусия. Неслучайно сме поканили министър Красимир Вълчев, присъстват и най-добрите педагози в Бургаския регион. Това са подготвени хора, със знания и с възможности, благодарение на които областта през последните години трайно и успешно печели национални и световни състезания“, каза кметът Димитър Николов при откриването на форума.