НИКОЛИНА АНГЕЛКОВА ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА ТУРИЗМА И ЗАНАЯТИТЕ НА АЛЖИР

02 юни

НИКОЛИНА АНГЕЛКОВА ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА ТУРИЗМА И ЗАНАЯТИТЕ НА АЛЖИР

            Министърът на туризма на България Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на туризма и занаятите на Алжир - Абделкадер Бенмесауд. Двамата обсъдиха бъдещи съвместни инициативи в рамките на Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма в Слънчев бряг, както и подписването на Меморандум за сътрудничество в областта на туризма между двете държави. Ангелкова заяви, че при желание от страна на алжирски инвеститори да инвестират в България Министерството на туризма ще окаже пълно съдействие. 

           Тя добави, че инвестициите в туризма допринасят за дългосрочното и устойчиво нарастване на сектора в национален план, както и за привличането на повече посетители от далечни пазари към България и Стария континент.

           От своя страна Бенмесауд поздрави министър Ангелкова за успеха на международния форум в най-големия български курорт и поясни, че е впечатлен от напредъка на България в икономиката и туризма. Според него страната ни има положително развитие в качеството на туристическите услуги и СПА туризма. Министърът на туризма и занаятите на Алжир каза още, че страната му разполага с голям брой международни летища, което несъмнено дава възможност на алжирските туристи да се запознаят с красотите на България и обратно.