ВРЪЧИХА ПЕТИТЕ ЮБИЛЕЙНИ НАЙ-АВТОРИТЕТНИ ЗА БИЗНЕСА НАГРАДИ "КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”

05 юни

ВРЪЧИХА ПЕТИТЕ ЮБИЛЕЙНИ НАЙ-АВТОРИТЕТНИ ЗА БИЗНЕСА НАГРАДИ "КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”

            На престижна и бляскава церемония, по време на юбилейния Пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, който се проведе на 4 юни  2019 г., бяха връчени най-авторитетните за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”.

            Гости на тържествената церемония бяха министър-председателят Бойко Борисов - патрон на бала за пета поредна година и кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова. На събитието присъстваха много официални гости - Председателите на ключовите за развитието на бизнеса парламентарни комисии, както и Заместник министри и ръководители на държавни агенции и ведомства.

            Специалната награда на председателя на КРИБ – Кирил Домусчиев за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи проф. Цоло Вутов. Награда включва дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност.

            Награди бяха присъдени в категориите: "Качество", "Растеж" и "Иновации".

            Голямата награда в категория „Качество“ получи МТГ Делфин АД. Премиерът Бойко Борисов връчи отличието на Светлин Стоянов - Изпълнителен директор на компанията. "Монбат" беше отличена с втора награда в категория „Качество“, като беше получена от Атанас Бобоков -  Главен изпълнителен директор на компанията.

            В категория "Растеж" бяха връчени 2 големи награди, поради равния брой точки, събрани при гласуването. Едната беше връчена от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова на Анатоли Георгиев -  Изпълнителен директор на "Агрион Инвест". "Биовет" получиха другата голяма награда. Връчи я министърът на икономиката Емил Караниколов на Ангел Желязков -  Изпълнителен директор на "Биовет".

           "Виваком" стана победител в категория "Иновации". Атанас Добрев - Главен изпълнителен директор на компанията, получи призът от Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.                Втората награда беше за "СИН Карс Интернешънъл", като наградата бе връчена на инж. Росен Даскалов -  Собственик и управител на компанията.

            За доброто настроение се погрижиха квартет Destiny, Ку-ку бенд и певицата Нели Петкова. За гостите имаше изненада - участието на Краси Радков, който изтегли печелившите номера от томбола.